Fericirea pe primul loc, apoi celelalte

Fericirea pe primul loc, apoi celelalte

PSHIOTERAPIEDaca accepti  un stil de viata pe care il tolerezi pur si simplu – dar nu il apreciezi – iti pui unele obstacole înaintea  fericirii tale.  Conditionarea sociala poate te-a convins ca sacrificarea fericirii este o metoda de a-ti mentine un anumit echilibru sigur, sau, poate parintii tai au jucat un rol în acest  mod conditionat, invatandu-te despre importanta de a fi responsabil si despre mentinerea unui loc de munca stabil. Daca faci aceste lucruri bine si respecti aceste conditii trebuie sa ai succes. Faci ceea ce se asteapta de la tine si nimeni nu te-ar putea invinovati pentru asta.

Daca te regasesti în aceasta situatie, atunci ai înteles gresit jocul vietii.

Mai devreme sau mai tarziu vei realiza ca achitarea cu succes a facturilor si implinirea nevoilor altora nu este deloc un succes , atat timp cat tu esti  privat de o viata fericita si atractiva. De fapt, acesta este  un esec total.

În timp ce ai fi fost convins ca aceste lucruri  sunt importante, adevarul este ca acestea nu au nici o importanta deosebita pentru persoanele cu mare stima de sine si cu sentimente pozitive de auto-valoare. Unor astfel  de oameni  nu le pasa cat de multi bani pot sa faca,  sau  de cât timp sunt casatoriti cu aceeasi persoana. Sunt mult mai  curiosi sa afle altceva: cum se simt cu ei insisi si calea pe care merg.
Cand   interactionezi cu oameni care isi fac treaba responsabil , dar care nu au cultivat înca o viata plina de fericire,  nu poti sa nu observi disperarea  din ochii lor, amorteala cu care vorbesc, iar acesta  nu este decat un joc de auto-înselaciune pe care il  joaca în fiecare zi. Ei se simt prinsi si  pierduti pana in punctul în care isi eticheteaza sentimentele, cum ar fi depresia si frustrarea prin cuvinte ca “excelent” sau “OK”.
Daca te afli într-o astfel de situatie, exista o singura cale de iesire: sa  recunoasti în cele din urma   adevarul despre ceea ce iti oferi tie si reflecta apoi despre  locurile întunecate în care crezi ca te- ar putea duce.

 La urma urmei realitatea este ca întunericul de care te temi nu contine nimic infricosator. Da, te-ai putea confrunta cu unele provocari, dar care este modul în care vei creste?

Îti iubesti si apreciezi meseria? Îti iubesti si apreciezi relatiile tale? Îti iubesti si apreciezi stilul  de viata? Care este adevarul?

Nu poti obtine deblocarea atata timp cât ramai în negare continua. Nu va aparea nici o salvare din exterior. Dar exista într-adevar o cale spre libertate, si se afla de partea cealalta a negarii si auto-înselaciuni –  partea adevarului si acceptarii.
Cum arata fericirea? Fericirea iti trezeste un sentiment optimist si te pregatese pentru toata ziua. Fericirea nu te poate tine  în pat dupa ce te-ai trezit. Te asteapta o zi plina de experiente noi si de exprimari originale. Fericirea este linistea care trebuie sa exista în miscare, in comportamentul tau cu cei din jur.

Când esti multumit, ii poti sprijini pe altii, daca doresti, dar acest lucru va fi realizat pentru ca într-adevar iti doresti, nu pentru ca te simti obligat sa faci acest lucru.

Când esti multumit, te vei puteti bucura în continuare de o cariera stabila, dar vei obtine mult mai mult în mai putin timp pentru ca fericirea inspira creativitate si actiune, iar actiunea de creatie este un izvor de inteligenta  care poate sa produca multe lucruri benefice pentru tine.

Trebuie sa stii ca atunci cand vei lua unele  decizii  aliniate cu propria ta fericire , vei auzit strigatele  ocazionale (uneori frecvent) ale  celor care obiecteaza la alegerile tale, dar aceste obiectii  vor veni invariabil de la cei care nu au fost multumiti de propriile alegeri.

Daca astepti recunoasterea  propriei fericiri, nu vei termina in nici un fel in cele din urma.

Cu toata onestitatea, ce este mai important: aprobarea altora, sau fericirea ta?

Aprobarea altora este neimportanta, dar daca iti vei crea cu succes o viata fericita, vei avea propria auto-aprobare, si asta valoreaza foarte mult. Acesta auto-aprobare va aparea la randul sau pentru a debloca mecanismele de aprobare ale universului în sine, si iti vor inunda realitatea  cu o multime de probe valide.

Când fericirea  devine o prioritate cu adevarat, vei observa multe evenimente placute care apar in viata ta , inclusiv relatiile fericite cu alte persoane fericite si atractive, motivatia puternica de a te exprima creativ, si un stil de viata care te va ridica din pat cu un “Wow, ce zi frumoasa!'”

Referinte

[1]Persoal development, Steve P.

Leave a Reply