Detoxifiere cu apa plata si lamaie?

Detoxifiere cu apa plata si lamaie?

Curatarea corpului  de toxine suna ca un plan mare. Dar chiar este nevoie sa beti apa plata cu lamaie timp de mai multe zile, reducand drastic consumul altor alimente?

Intr-adevar consumul de apa este un lucru bun iar daca il combinati si cu lamaie, faceti acest lucru in continuare spune Vandana Sheth, un purtator de cuvant al Academiei de Nutritie si Dietetica din San Francisco. Totusi nu trebuie neglijata prezenta in alimentatie si a fibreleor si mineralelor de care organismul nostru are nevoie.

Asa-numita detoxifiere cu lamaie este o conceptie gresita. Ea nu face altceva decat sa va  “infometeze”  de substantele nutritive de care are aveti nevoie zilnic. Ideea de odihna prin  infranarea organismului dumneavoastra de la digestie este un falsa.

Cel mai bun sfat pentru detoxifiere

Aveti nevoie de mai mult decât de apă si lamaie. Aveti nevoie de fibre si nutrienti. Aceasta este o abordare mai bună de curățare a organismului. Cel mai bun mod de a curata tractul gastrointestinal este de a bea multa apa si de a consuma multe fructe si legume. .

A pune lamie in apa este OK

Daca  preferati limonada in locul apei plate atunci aveti grija sa folositi paiul. Acidul citric are un pH mic si ataca smaltul dintilor. Beneficiul adus corpului este enorm: lamaile contin vitamina C, antioxidanti si potasiu. Atunci cand consumati si alimente bogate in fier, organismul va fi capabil sa absoarba fierul mult mai bine.

 Ce sunt de fapt fibrele?

Denumirea vine din cuvantul latinesc Fibra care inseamna fir, fibra, ata. Fibrele sunt niste conglomerate moleculare care la nivel structural arata ca niste fire subtiri. In figura de mai jos este prezentata inulina (C228H382O191) . In partea dreapta a figurii  este prezentata formula chimica iar in stanga este structura moleculara. Inulina se gaseste intr-o gama larga de fructe si legume (grâu , ceapă , banane , usturoi , sparanghel ) si extrasa tehnologic ea poate fi folosita ca inlocuitor al zaharului. Nu este descompusa de sucul gastric si ajunge in colon unde favorizeaza dezvoltarea unor bacterii probiotice rezultand cantitati insemnate de dioxid de carbon si metan (deci provoaca balonare). Deoarece ea rezista procesului de digestie, nu creste nivelul de zahar din sange si este recomandata diabeticilor.

inulina

Fibrele se gasesc numai in fructe si legume. Ele nu se gasesc in alte produse precum carne, preste sau branzeturi.

Cu rol in scaderea colestrolului, trigliceridelor, combaterea constipatiei, reducerea riscului de cancer de colon si colita, fibrele reprezinta alegerea corecta pentru o viata sanatoasa. Introducerea lor in dieta zilnica trebuie sa se faca treptat pentru a evita flatulenta si balonarile.

Leave a Reply