Incredibil! Tu realizezi cat zahar consumi zilnic fara sa stii?

Incredibil! Tu realizezi cat zahar consumi zilnic fara sa stii?

Zahar, indulcitori, zaharoza. Atentie copii! Voi sunteti cel mai mult afectati de zaharul ascuns in produsele pe care le consumati zilnic. De la ADHD si pana la probleme cu cariile, obezitate, diabet…etc, toate acestea intr-un reportaj realizat de echipa stirileprotv.ro

 

zahar, efectele nocive ale zaharului

 

 

Zaharul scade colesterolul “bun” din sange crescand riscul bolilor de inima

Cercetătorii au descoperit o legătură între zahăr și nivelurile nesănătoase de grăsimi din sânge. “Există o asociere între aportul de zahăr adăugat și ceea ce noi numim dislipidemia – trigliceride mai mari si HDL (colesterol “bun”) mai mic , spune Rachel K. Johnson, RD, MPH, PhD, un profesor de nutritie la Universitatea din Vermont
si purtator de cuvant al American Heart Association (AHA).

Intr-un studiu publicat în Journal of American Medical Association (JAMA), persoanele care au consumat cele mai mari cantități de zahăr au avut cele mai înalte niveluri ale trigliceridelor și cel mai mic HDL (colesterol bun).
De asemenea, acest studiu a aratat ca atunci cand consumul de zahar este mare divelul de HDL scade drastic, ceea ce reprezinta un puternic factor de risc pentru boli de inima.

Pe de alta parte, oamenii care au mancat cel mai putin zahar au avut cele mai scazute niveluri ale trigliceridelor și cele mai ridicate niveluri de HDL, un factor de protectie impotriva bolilor de inima.

Ce este fructoza?

Fructoza reprezinta zaharul extras din fructe. Ea are un indice glicemic scazut pentru ca nu creste foarte mult cantitatea de glucoza din sange. Referitor la beneficiile fructozei asupra corpului nostru, exista unele studii care arata ca fructoza sanatoasa se gaseste numai in fructe si legume in stare naturala. In urma procesului tehnologic de extragere, propietatile acesteia sunt alterate datorita compusilor chimici folositi.

 

Leave a Reply